Zoeken

Het zoeken in Windows 7 is ten opzichte van Vista en XP een stuk verbeterd.

Zoek je iets op de pc? Wat zegt je instinct? Als je internet vaak gebruikt, zoek je waarschijnlijk direct naar een zoekvak. Met Windows 7 kun je dingen op je computer op dezelfde manier vinden, via Windows Search waarmee je vrijwel alles op je pc snel en gemakkelijk kunt vinden. Met Windows 7 zijn uw zoekresultaten relevanter en gemakkelijker te begrijpen.

Zoek je een bestand, e-mail of toepassing? Hoewel je mappen en menu's eenvoudig kunt doorkijken, is er een snellere manier. Klik op de knop Start en onderaan het menu Start wordt een zoekvak weergegeven. Geef een woord op of een paar letters op van de naam of het bestand dat je zoekt en een georganiseerde lijst resultaten wordt weergegeven.

startmenu

Windows 7 maakt gebruik van bibliotheken om alle inhoud van een bepaalde soort op één plek weer te geven. Je hebt bijvoorbeeld foto's op verschillende plaatsen op je pc. Veel daarvan zullen in de map Foto's staan. Maar wellicht heb je tevens foto's in documentmappen staan. Met de fotobibliotheek kunt u eenvoudig door uw foto's bladeren en ze gebruiken, onafhankelijk van de locatie van de foto's op de pc.

Doordat alles wordt verzameld in een enkele weergave, kun je met bibliotheken gemakkelijker vinden wat je zoekt. Ze functioneren nog beter met Windows Search. Je kunt jouw Bibliotheken doorzoeken en je zoekopdracht aanpassen met filters. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar muziek, kun je zoeken op album. En u kunt foto's zoeken op de datum waarop ze zijn genomen. In je Documentbibliotheek kun je op Auteurs klikken en alle documenten op jouw computer bekijken, gesorteerd op de naam van de maker.

Overigens werkt windows-toets R ook nog steeds!